OneNote går Word i bedene

Som mangeårig bruger af Word har jeg savnet en række muligheder for at arbejde med tekstbehandling i OneNote. Det gælder fx muligheden for at tilpasse typografierne og at optælle antal ord i en tekst for slet ikke at tale om at indsætte en indholdsfortegnelse i længere tekster. Og det gælder muligheden for at beskære billeder og eventuelt rotere dem.

Dette savn har jeg ikke været alene om. Og heldigvis er der nogen, der har gjort noget ved det. Pudsigt nok er det en af udviklerne på OneNote-teamet hos Microsoft, der har taget udfordringen op. Omer Atay har i sin fritid udviklet en add in, som han kalder Onetastic.

Onetastic homepage  Du kan hente Onetastic her.

I bund og grund er dette fantastiske værktøj et makrosprog til OneNote. Omer Atay har, ud over selve Onetastic, skabt et univers, Macroland, hvor man kan hente en lang række færdige makroer. Samtidig har han åbnet for, at brugerne kan bidrage med egenudviklede makroer – altså en slags open source-miljø.

Onetastic menulinje

Se Omer Atays egen præsentation af Onetastic.

Billedbehandling
Personligt har jeg haft stor fornøjelse af muligheden for at redigere billeder og udtrække tekst af dem. Når Onetastic er installeret skal man blot højreklikke på et billede, så får man en række muligheder:
Rotate picture Skærmbillede (10)
Man kan også udtrække tekst af billeder. Blot skal man huske først (på samme menu) at gøre teksten søgbar.

Gør tekst i billede soegbar

Udtrukket tekst

Arbejde med typografier
I mange situationer vil man gerne være herre over typografierne. OneNote kommer med en række færdig typografier, men først med Onetastic installeret får man fuld herredømme over dem, og man kan fx lave sine egne.

Custom Styles

Som det fremgår  af illustrationerne er Onetastic endnu ikke oversat til dansk, men den fungerer fint sammen med den danske version af OneNote, hvis man i øvrigt kan leve med den engelske menuer.

Mine kolleger, Tina og Caroline, har i øvrigt lavet en lille video om Onetastic med fokus på makrodelen. Se den i et andet opslag her på bloggen.

Reklamer

Efterlad en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s