Er “teaching to the test” et fyord?

Folder with Irregular verbsEr “teaching to the test” et fyord? Ikke hos os – i hvert fald ikke længere.

I 8. og 9. klasse lader vi eleverne arbejde med prøvesæt fra engelsk (fp9). Tidligere arbejdede vi primært med grammatik, når det var relevant. Men som noget nyt har vi i en fokusuge på tværs af fem 8. klasser arbejdet med de discipliner, eleverne kan møde ved den del af prøven, der hedder “language use”.

Eleverne blev delt op på tværs af årgangen og var således i nye konstellationer. Man kunne lave aktiviteten niveau-opdelt, men det valgte vi ikke at gøre. I stedet fik eleverne et kompendie med en samling af både opgaverne fra en tidligere fp9 og den relevante information, de havde behov for.

Inden eleverne gik i gang med en delopgave, talte vi kort i plenum om, hvilke regler de skulle gøre brug af. F.eks. husk at tjekke om alle verber, der skal bøjes, er uregelmæssige. Og hvor er det nu, man finder datids-formen, som man altid bliver testet i. Hvis eleverne blev hurtigt færdige med opgaven, var der en samling bagerst med yderligere opgaver, som eleverne kunne forsætte med.

Opgaverne blev gennemgået lige efter, de var løst, sådan at eventuelle fejl kunne opdages og rettes hurtigt. Efter at have brugt denne metode nogle gange i de almindelige undervisningstimer oplever vi, at eleverne 1) føler sig bedre klædt på til opgaven 2) opnår væsentligt bedre resultater 3) er motiverede for at “knække koden” og finde “fælderne” i opgaven. Det gælder i særdeleshed opgaven, hvor eleverne skal finde 10 fejl i en tekst. Her er det en fordel at kende til de typiske fejl ved sproget, f.eks. “false friends”.

“Teaching to the test” er måske stadig lidt et fy-ord, men vi oplever ikke bare, at eleverne bliver bedre til at klare prøverne. De forbedrer også deres tilgang til at arbejde med grammatik i almindelighed.

Vi vedhæfter den lille folder, som vi har udarbejdet til eleverne. Rigtig god fornøjelse!

Folder with Irregular verbs

 

Reklamer

Efterlad en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s